V žabkách na pláž alebo kamkoľvek

Žabky, také aké ich poznáme dnes, sa rozšírili v 50. rokoch hlavne v Kalifornii, kde ich nosili ako plážovú neformálnu obuv. Obľúbené boli hlavne medzi surfistami a stali sa módnou obuvou. Názov flip flops dostali vďaka plastovej podrážke, ktorá pri chôdzi vydávala identický plieskavý zvuk.

 

Žabky DC Spray Graffik

 

V 70. rokoch sa žabky rozšírili globálne a ich nosenie už nebolo obmedzené len na domácnosť alebo pláž. Sigerson Morrison pozdvihol žabky na vyššiu úroveň keď navrhol high-end model s vyvýšenou pätou, a takéto módne vychytávky sa predávali s cenovkou cez sto dolárov. Od tej chvíle sa objavili aj ďalšie zástupy značiek, ktoré vyrábajú kvalitné a vkusné kúsky pre voľnočasové aktivity. Avšak základný koncept tejto jednoduchej obuvi ostáva po tisícročia nezmenený, jednoduchá podrážka a remienok v tvare Y medzi prstami, ktorý obuv drží na nohe.

 

Žabky Quiksilver Molokai AG47 Remix

 

No i tak jednoduchej obuvi značky ako Vans, Roxy, Quiksilver alebo DC vdýchli jedinečnosť a štýl skvelým dizajnom a farbami. V súčasnosti sú žabky nielen estetickejšie ale aj oveľa pohodlnejšie ako v minulosti a to hlavne vďaka materiálom a technológie výroby. Žabky majú svoje nesporné výhody, a to že nazúvanie je veľmi jednoduché a netrvá ani pár sekúnd, noha môže voľne dýchať počas horúcich letných dní a taktiež je prstom  umožnený voľný pohyb.

 

Dámske žabky Roxy Cancun

 

Pozor si však treba dávať pri šoférovaní, žabky sú na vedenie vozidla nevhodné a nebezpečné. V niektorých krajinách je vedenie vozidla v žabkách dokonca pokutované.  Takisto sa neoplatí v žabkách vykonávať náročné športové aktivity, lebo neposkytujú nohe dostatočnú oporu a hrozí tak riziko zranenia. Avšak pre fyzicky nenáročné voľnočasové aktivity sú ako stvorené.

 

Žabky DC Bolsa

 

Balíte sa na dovolenku? Určite si nezabudnite pribaliť aj túto neodmysliteľne dovolenkovú obuv. A pýtate sa ktoré? Najlepšie všetky a ak ich nemáte dostatok, hor sa do nakupovania. Výber je široký a pestrý.


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Môžem len odporúčať super rýchle dodanie

Overený zákazník,

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise