Ako sme k našej ambasádorke prišli. Predstavujeme vám Babsy, milovníčku street style módy a budúcu longboardistku

Ako sme k našej ambasádorke prišli. Predstavujeme vám Babsy, milovníčku street style módy a budúcu longboardistku

Board Paradise je tu už 13 rokov. Je to dosť dlhý čas nielen v živote človeka, ale aj v podnikaní. Udržať sa na trhu, byť pre vás stále inšpiráciou, zlepšovať sa, s chuťou sa uchádzať o vašu priazeň. Robíme to, čo nás baví a asi aj preto to baví vás. Cítili sme, že sa chceme oprieť o ďalších ľudí, ktorým je blízky koncept nášho obchodu a spoločne pre vás pripravovať nové inšpirácie, ako vyjadriť svoju jedinečnosť aj oblečením. Babsy sme sledovali dlhšie a všimli si jej originálny štýl, ktorý spolu s jej osobnosťou dokáže byť skutočne obdivuhodný. Napísali sme jej, stretli sa, pokecali a zistili, že nám to spolu ladí. A tak vzniklo spojenie fashionistky, nadšenkyne street style-u a v neposladenom rade jednej charizmatickej a éterickej bytosti spolu s nami. Tešíme sa tomu, vážime si to.

Babsy Jagusak mikina

Zoznámte sa s Babsy Jagušák. Toto drobné žieňa vyštudovalo strategický marketing priamo v mekke street style-u, v Londýne, čo ju navždy ovplyvnilo. Rozhodla sa však vrátiť na Slovensko a pracuje ako PR manažérka, angažuje sa v rôznych projektoch ako Fashion LIVE! či Fashion Revolution. Jej srdcovými témami sú recyklácia všade, kde sa dá, udržateľnosť, slow fashion, dizajn, street style, manžel Dodas a hlavne už 3 mesiace dcérka Izabela.


Babsy, poznáme Ťa ako fashionistku s vlastným originálnym pohľadom na módu. Mala si vzťah k móde odjakživa alebo sa udial nejaký „miľník“, keď to v Tebe naplno prepuklo?

Mama bola televízna hlásateľka v RTVS, takže sme boli odmalička obklopené šatami, vysokými topánkami a maľovátkami. Pamätám si, ako som si ako päťročná obúvala jej lodičky a špacírovala sa po záhrade. Asi tam niekde sa zrodila moja láska k móde, štýl sa mi ale vyformoval až neskôr, keď som žila v Londýne.


V Londýne si študovala niekoľko rokov. Ako Ťa v obliekaní a formovaní Tvojho vzťahu k móde ovplyvnil pobyt v takejto úžasnej metropole?

Londýn je mesto, ktoré ľudia prezývajú „melting pot“, čo znamená, že sa všetky kultúry sveta navzájom miešajú a vytvárajú tak jeden celok. Prechádzať sa po uliciach v Sohu, Camdene, Shoreditchi alebo v Kensingtone je vďaka rôznorodosti ľudí obrovským zážitkom. Mnohí majú originálny štýl obliekania, nehľadia na trendy a dokonca ich cieľom nie je, aby sa páčili ostatným. Módu vnímajú ako komunikačný kanál, ktorým vyjadrujú svoju umeleckú dušu, svoj názor na svet, životný štýl. Všetky tieto podnety som do seba nasávala, veľa som sledovala okolie a môj štýl sa prirodzene niekam posúval.

Babsy Jagusak 1 

Dá sa porovnať street style móda Londýna, Prahy a Bratislavy? Myslíš, že existuje nejaká priama úmera medzi veľkosťou mesta a módou ulice?

Londýnsky street style sa nedá porovnať s ničím :D Je uvoľnený, šialený, miestami ošarpaný, vintage, vyťahaný, bohémsky... Moja babka to pekne povedala, keď som ju raz prišla navštíviť počas vianočných prázdnin: „Ale si sa dogabala.“ A presne taký je londýnsky street style. Nositeľom až tak nepridá na sexepíle, na druhej strane sú originálni a diktujú svetu, čo sa nosí. Posledným veľkým výstrelkom boli tesilové tepláky s bielymi ponožkami a koženými mokasínami. Čo sa týka Prahy, myslím, že Česi sú väčšie konzervy ako my. Dievčatá sa nevedia až tak dobre nastylovať, zato Slovenky majú, podľa mňa, veľmi dobrý vkus.


Street style je Tvojou vášňou. Ako znie Tvoja vlastná definícia tohto štýlu?

Všehochuť.


Vieš nám priblížiť aktuálne trendy v street style? Na čom si najviac ulietavaš aktuálne Ty?

Rozhodne na ľadvinkách, ktorým som už pred piatimi rokmi veštila veľký comeback. Keď som vtedy na festivale Grape behala s metalickou zelenou ľadvinkou, všetci sa mi smiali. A veľkým hitom je aj návrat módy 90-tych rokov, pre ktorú sú špecifické šuštiakové bundy, oversized mikiny s veľkými nápismi, čiapky, v ktorých chodili naši na ryby (tzv. bucket hat), denim bundy s nášivkami a denimové nohavice do pása.... Zoznam je ale dlhý, pretože na street style je krásne to, že nemá zadefinované pravidlá.

Babsy Jagusak vans 

Prezradíš nám svoje módne ikony? A koho najrajdšej sleduješ na Instagrame v rámci street style vlny?

Zo Slovákov sledujem všetkých členov HAHA Crew, blogerky Ttapple, Markétu Liday, Pepu Mack, Melisu Mincu, ktorá aktuálne žije v Berlíne. Zo zahraničných „fashionistov“ ma inšpiruje Peggy Gould, s ktorou sme sa kamošili aj v Londýne, pretože bola naša susedka. Medzi ďalšie múzy patrí feministka Arvida Bystrom, Aleali May, The Haute Pursuit a ďalšie.


Máš vzťah k „doskám“? Tráviš čas na svahu alebo v lete na skateboarde?

V zime absolvujeme s manželom aspoň dve lyžovačky - jednu decembrovú a druhú jarnú. Na snowboarde som skúšala jazdiť počas jedného týždňa asi pred desiatimi rokmi a nedopadlo to veľmi dobre, preto zostávam verná lyžiam. Pred nejakým časom som si dala výzvu naučiť sa jazdiť na longboarde. Keď sa oteplí, štartujem do ulíc a idem si dobrovoľne rozbiť kolená :D


Jednoduchá a rýchla otázka: Vans, Roxy alebo DC?

Asi by som povedala, že záleží o ktoré kúsky ide. Ak sa bavíme o teniskách a tričkách, tak Vans. Plavky, svetre a bundy Roxy. Funkčné športové oblečenie Roxy a DC.

Babsy Jagusak

Street style je aj o pohodlnosti, takže čerstvá mamina ako Ty sa v tomto štýle asi ešte viac udomácni. Ale čo napríklad detská móda? Je podľa Teba dnešný štýl obliekania detí dostatočne pohodlný a voľný? Možno by mohli deti začať viac času tráviť aktívne na dvore a automaticky sa u nich rozvinie street style cítenie.

Myslím, že v tomto prípade sú tak trochu na vine mamičky, pretože svoje deti tlačia do oblečenia, ktoré veľakrát nie je vôbec pohodlné. Hlavne aby ich deti dobre vyzerali. Dieťa má byť v prvom rade dieťaťom, ktoré sa zašpiní, behá po dvore, šúcha sa po kolenách, čľupne do kaluže a spoznáva svet. Ja som celé detstvo vyrastala v teplákoch a „botaskách“ a bolo mi najlepšie na svete. Rodičia by si mali spomenúť, ako sa v 70-tych, 80-tych a 90-tych rokoch bláznili na ihriskách a to isté by mali dopriať aj vlastným deťom. 


Budeš pomáhať svojej Izke formovať jej štýl alebo to necháš čisto na ňu?

Trošku jej v tom budem pomáhať, ale dám jej aj možnosť, aby si vybrala, čo sa jej páči. Ak ale príde s požiadavkou, že chce tričko s Elzou z rozprávky Frozen, asi u mňa nepochodí. Deti treba trošku korigovať a viesť ich k estetike. Na druhej strane ich netreba podceňovať, myslím, že samé vedia odhadnúť, čo je pekné a čo sa im hodí.


Prezradíš nám, čo bolo u Teba silným argumentom „za“ spoluprácu s Board Paradise?

Skvelí ľudia, ktorí tvoria tím Board Paradise a moja srdcová streetová móda a značky, ktoré nosím alebo sa mi páčili odjakživa.                                                                                                         


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Môžem len odporúčať super rýchle dodanie

Overený zákazník,

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise