Converse All Star tenisky so štýlom aj históriou

Na svete je len málo značiek tenisiek, ktoré dokázali preniknúť do toľkých kultúr tak, ako práve Converse All Star. Táto výrobou ,,gumených tenisiek“ známa spoločnosť vznikla už v roku 1908. O desať rokov neskôr, po tom, ako do nej vstúpil známy basketbalista Chuck Taylor, sa značka stala viac než obľúbenou a vybudovala si svoje dobré meno a popularitu nielen svojou kvalitou, ale aj jedinečným štýlom.

 

Tenisky Converse All Stars

 

Originálna a najznámejšia verzia tenisiek je vyrobená z textilu, podrážka je biela alebo hnedá z vysoko kvalitnej gumy. Prvykrát boli vyrobené v roku 1917 ako "All Star" v snahe preraziť na basketbalovom trhu obuvy a topánok. Basketbalista Chuck Taylor vylepšil kvalitu tenisiek a stal sa hovorcom značky v roku 1920.

Nadčasové nízke čierne tenisky Converse ako jeden z najpopulárnejších modelov skrátka tvorí klasiku, ktorá z módy nikdy nevyjde a obuť si ich môžete takmer ku všetkému. Táto čiernobiela kombinácia ideálne doladí šatník nejedného štýlového muža či ženy, pretože väčšina modelov je unisex. Nízke Converse Chuck Taylor All Star stále patria medzi tie najpopulárnejšie už desiatky rokov a kultom sa stali aj preto, že ich nosili slávne osobnosti a to napríklad členovia skupiny The Beatles, Ramones, Metallica alebo Kurt Cobain a aj v dnešnej dobe si tenisky Converse obúva nejedna známa osobnosť ako napríklad Emma Watson, Miley Cyrus, Daniel Radliffe, Pete Went či Avril Lavigne.

 

Tenisky Converse All Stars

 

V súčasnosti je značka Converse po tom, ako Nike získalo v roku 2003 vlastné práva na značku, jeho divíziou.

Dnes sa ku klasickým materiálom pridala aj koža alebo guma a okrem obuvy sa značka špecializuje aj na oblečenie, takže logo hviezdy zdobí nielen tenisky, ale aj tričká, mikiny, pánske a dámske tepláky, tašky, batohy, čiapky alebo šiltovky.


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

V pohode

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise