ELLESSE značka s históriou

 

Značku oblečenia Ellesse milujú instaikony aj športovci. Legendárny brand si tak za viac ako 60-ročnú históriu vybudoval silnú fanúšikovskú základňu. Podarilo sa mu to vďaka unikátnemu spojeniu dvoch úplne odlišných športov pretkaných s duchom ulice.

Leonardo Servadio

 

Históriu značky ELLESSE začal písať zanietený taliansky lyžiar

 

Sport della vita teda – Šport so životom je voľným prekladom sloganu kampane, ktorým sa Talian Leonardo Servadio v 70-tych rokoch minulého storočia prihováral rekreačným lyžiarom. Tým totiž ponúkal praktické oblečenie na svah. Také, ktorému nebudú brániť v pohodlnosti lyžiarky, no bude funkčné, odvážne a moderné zároveň.

ellesse ski

 

Spojenie lyžovania, tenisu a jedinečné logo Ellesse

 

Tak ako značka Ellesse napredovala na trhu, tak hľadala aj nové možnosti na presadenie sa. Preto postupne prepadla okrem lyžovania aj tenisu. Stalo sa tak na prelome 70. až 80-tych rokov 20.storočia. Tieto dva športové štýly pritom začala veľmi rafinovane prepájať s módnym štýlom ulice. Získala si tak priazeň ľudí z radov širokého spoločenského spektra. No a toto unikátne spojenie Ellesse pretransformovala aj do svojho loga, ktoré tvorí dokonalú symbiózu tenisovej loptičky so špičkou lyží.

ellesse logo

Módny priekopník

 

Ellesse však nie je len priekopníkom v odvážnom spojení dvoch športov, či vo funkčnom a jedinečnom pohľade na módu, ale aj v umiestnení loga v rámci svojich modelov. Ako prvý brand na svete totiž začal šiť logo priamo na športové oblečenie. Navyše výnimočnosť značky je aj v zachovaní tradície, na základe ktorej prijíma objednávky ručnej výroby oblečenia na mieru. Brand tak vytvoril unikátny celok, ktorý je dodnes zárukou kvality, vkusu a identity odkazujúcej na taliansky pôvod značky. A to napriek tomu, že Ellesse od roku 1987 patrí do britskej rodiny Pentland Group.

Cameron Norrie

 

Ellesse a súčasnosť

 

Počas svoje dlhej histórie brand navyše spolupracoval s mnohými celebritami. Ellesse verí, že prináša to najlepšie aby vyhovovali potrebám spotrebiteľov na celom svete. Značka podporuje Britov ako napríklad tenista na invalidnom vozíku Alfie Hewett, s ktorým boli na jeho ceste na paralympiádu v Tokiu v roku 2021. Do rodiny Ellesse patria aj športovci ako Boris Becker, Anna Kournikova, Marc Girardeli či Alain Prost. Ellesse tričká či Ellesse topánky sú však obľúbené aj v hudobnom svete. Rád si ich obliekajú DJ Solomun alebo speváčka Anne-Marie. Ich fanúšikom však je aj Rihanna či Will Smith. Tí sa nie raz ukázali na verejnosti v oblečení brandu. Tak ako i my, aj oni preferujú Ellesse batoh, tenisy Ellesse či Ellesse tričko dámske. 

Ellesse sa presadila vývojom udržateľných produktov. V spolupráci s partnerom, značka vyvinula „Sustainable Tech“ – výber oblečenia  vyrobené z recyklovaných látok, ktoré bolo súčasťou hlavného sortimentu v jeseň/zima 2020. Kompletnú ponuku, ktorú značka Ellesse má v našom e-shope nájdeš tu. V ponuke sa nachádzajú napríklad Ellesse bundy pánske, dámska mikina Ellesse či Ellese dámske tričko ako aj doplnky, spodné prádlo a oblečenie pre deti.

Je teda len a len na tebe akým štýlom vyladíš svoj nový outfit, či to bude len jeden kúsok, ktorým zažiariš alebo to zahráš na full brand súpravu. Fantázii sa medze nekladú.

 

⌨️ K. Kmeťová 📸 Board Paradise, Ellesse, google

 


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Môžem len odporúčať super rýchle dodanie

Overený zákazník,

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise