Hoď na seba niečo funkčné alebo keď len fleece nestačí

Funkčné oblečenie má výhody, ktoré nemusí byť na prvý pohľad vidno. V začiatkoch bývalo označované aj termínom termoprádlo, keďže tieto vlastnosti boli doménou špeciálneho spodného prádla, no to už dávno neplatí. Mrkni sa s nami, prečo je potrebné pri výbere oblečenia pozerať nielen na cenu, ale aj na jeho vlastnosti.

Základnou vlastnosťou funkčného prádla/termoprádla je udržiavať telo v teple. To býva dosiahnuté buď prímesou špeciálnych materiálov alebo špeciálnou vrstvou, ktorá termoizolačné vlastnosti oblečenia vylepšuje. Funkčné oblečenie, ktoré dnes nájdete vo všetkých kategóriách hlavne u športového oblečenia, má ale aj ďalšie vlastnosti, akými sú priedušnosť, odvod vlhkosti a potu z tela, či odolnosť voči vode a poveternostným podmienkam.

Každá firma má svoje technológie a názvy pre materiály a tak je pomerne jednoduché sa v nich začať strácať. My vám pomôžeme sa zorientovať v najpoužívanejších z nich.

Warmflight® od Quiksilver

Spoločnosť Quiksilver vyvinula technológiu Warmflight®, ktorú nájdete takmer v každom funkčnom oblečení tejto firmy, či už sú to mikiny, snowboardové nohavice alebo zimné bundy. Často využívaná aj dcérskou spoločnosťou Roxy.

Úlohou Warmflight® je udržiavať telo v teple a to v troch úrovniach:

X1 - ľahký, priedušný materiál, určený pre ďalšie vrstvenie, používaný najčastejšie v mikinách

Náš tip: Roxy Frost printed - ľahučká farebná dámska mikina v žiarivých farbách teraz so zľavou 40%

 

X2 - lepšia izolácia a držanie tepla. Materiál je objemnejší, používa sa ako výplň pre zimné bundy a snowboardové nohavice

Náš tip: Quiksilver Boundry Plus - pánske nepremokavé snowboardové nohavice

 

X3 - ultimátna izolácia pre zachovanie maximálneho komfortu a tepla aj v najdrsnejšom počasí, v bunde alebo nohaviciach z tohto materiálu budete ako v bavlnke

Náš tip: Roxy Ellie - štýlový teplučký a vodeodolný kabátik pre ženy s odnímateľnou kapucňou

roxy bunda

Dry Flight, Weather Defense Technology a Exotex

Vyvinuté v spolupráci firiem Roxy a Quiksilver, DryFlight je technológia tkaniny z mikroporéznych častíc pre dokonalý odvod vlhkosti. Často sa používa s inými technológiami, napríklad nepremokavou vrstvou DRW a môžete tak naraziť na rôzne verzie:

DryFlight - toto označenie je používané najčastejšie u funkčných mikín a oblečenia bez vodeodolnej vrstvy. Ponúka dokonalý odvod vlhkosti pre reguláciu teploty tela

Náš tip: Quiksilver Aker HZ Fleece - pánska mikina štandardného strihu pre príjemný pocit pohodlia

 

Dry Flight 5k-20k - označenie pre DryFlight s nepremokavou vrstvou, najčastejšie GoreTex-om alebo DRW (Durable Water Resistant). Čím vyššie číslo, tým lepšia odolnosť voči vode. 20k napríklad označuje hodnotu vodného stĺpca 20 000mm, čo je takmer najvyššia možná odolnosť voči vode a bežného dažďa sa nemusíte vôbec báť. Okrem toho poskytuje priedušnosť až 20.000 g/m²/24h.

Náš tip pre mužov: Quiksilver Black Alder Printed 2L GORE-TEX® - pánska zimná bunda s ultimátnou ochranou 20k je všetko, čo na horách potrebuješ

Náš tip pre ženy: Roxy Jet Ski Premium - jasná voľba pre všetky lyžiarky a snowboardistky, udrží vás v teple a pohodlí na svahu po celý deň

Spoločnosť DC používa u svojich výrobkov označenie Weather Defense Technology, čo je iný výraz pre podobnú technológiu, akú používa Quiksilver. To isté platí aj o materiáli EXOTEX™.

quiksilver bunda

Polartec Power Dry

Priedušný materiál z dvojitej pleteniny. Spodná vrstva odvádza pot, vrchná vrstva je rýchloschnúca. Používané u spodného prádla, vhodné pre všetkých aktívnych športovcov. Nájdete ho v termoprádle od Quiksilver.

3M Thinsulate™

Izolačný materiál od spoločnosti 3M nájdete v niektorých zimných bundách od Roxy a DC.

 


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Môžem len odporúčať super rýchle dodanie

Overený zákazník,

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise