Hviezdne tenisky Adidas Superstar

Nejakú dobu trvalo, kým sa športové vybavenie a tenisky začali vnímať aj po technickej stránke. Všetko to prišlo s rozvojom basketbalu na profesionálnej úrovni a vstupovaním značiek do športu, takže vývoj basketbalu a NBA zapríčinili zvýšenie požiadaviek na samotnú obuv.

 

Tenisky Adidas Superstar

 

Adidas svojím Pro modelom, koženými high top teniskami s ikonickou špičkou v tvare mušle, prekonal nový level medzi teniskami, a to nepriamo zapríčinilo aj zvyšovanie ich cien. Z basketbalových tenisiek sa preto stal vysoko cenený obchodný artikel a všetci úspešní hráči sa tak začali náležite zaujímať o to, čo majú na nohách. Low top verzia Pro modelu Adidas original Superstar je už na trhu viac než 46 rokov a vo veľkej miere sa podieľala aj na formovaní celej hip-hopovej kultúry.

 

Tenisky Adidas Superstar

 

Tieto tenisky spôsobili menšiu revolúciu a v priebehu niekoľkých rokov nosilo Superstar 75 % zo všetkých hráčov NBA. Vďaka technickým pokrokom a novým materiálom boli Adidas Superstar tým najlepším na trhu a len málo basketbalistov by bez nich nastúpilo na zápas.

 

Tenisky Adidas Superstar

 

Tenisky Adidas Superstar neboli príznačné len pre basketbal, ale taktiež aj pre hip-hop, breakdance a skateboarding. Každú dekádu tak otvárali Superstars bránu do inej kultúry. Už od roku 1998 Adidas začala spolupracovať s Markom Gonzalesom, uznávaným skaterom, ktorý napomohol teniskám Superstars nadobudnúť v skateboardingu dnešné postavenie. Pri príležitosti 35. výročia tejto siluety vzniklo v roku 2005 symbolických 35 prevedení Superstars s rôznymi značkami a predajcami oblečenia. Pri ich výročí sa do predaja dostali aj limitované Superstar Secret Shoe, vyrobené kompletne z kože a uložené v pamätnom kufríku.

 

Tenisky Adidas Superstar

 

V roku 2005 predstavila značka Adidas niekoľko prevedení Superstars v city packu, ktoré dnes patria v sneaker komunite medzi skvelé kúsky. Každým rokom sa Adidas venuje inováciam a novým prevedeniam týchto tenisiek a aj vďaka tomu sa viackrát dostali do kolekcie Star Wars, niekoľko prevedení poskladal minulý rok Nigo, Rita Ora, či Pharrell. Stačí si len vybrať.


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Môžem len odporúčať super rýchle dodanie

Overený zákazník,

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise