Na čo nesmiete zabudnúť pri balení na dovolenku

Dovolenková sezóna je v plnom prúde! Ak aj vy počítate dni do vytúženého letného oddychu, nezabudnite si pobaliť všetky dôležité veci. Poradíme vám, ako sa na to pripraviť bez stresu a čo všetko potrebujete, aby ste sa pri mori alebo v horách cítili pohodlne. A keď si už dobre pripravíte všetky veci, potrebujete aj vhodný kufor, do ktorého sa všetko zmestí.

Aj keď máte z balenia na dovolenku už teraz migrénu a všetkého máte vyše hlavy, myslíte na to, že  nič nesmiete zabudnúť. Z tej hromady vecí jednoducho musíte vybrať len to dôležité. Viete, čo všetko musíte zabaliť?

dakine kufor

Najdôležitejšie veci

Nemusíte si ani veľmi lámať hlavičku na to, aby ste mysleli na pas, občiansky preukaz, kartičku poistenca, kľúče, okuliare, lieky, mobil s nabíjačkou, doklady od cestovnej kancelárie, peniaze, kreditnú kartu, či zámky na batožinu. Bez toho ani na krok. Na dovolenku samozrejme potrebujete aj oblečenie. Zbaľte si plavky, spodné prádlo, šortky, tielka, tričká, šaty, sukne, pyžamo. V prípade horšieho počasia nohavice, mikinu, vetrovku, ponožky. Samozrejme nezabudnite na topánky, šľapky, šatku, klobúk.  Z kozmetiky určite potrebujete opaľovací krém, krém po opaľovaní, šampón, kondicionér, sprchový gél, dezodorant, hrebeň,  líčidlá, parfum, zubnú kefku a pastu, holiaci strojček, či vreckovky.

K moru

Ak sa na dovolenku k moru chystáte autom a máte dostatok miesta, zbaľte si aj pár veci pre relax a zábavu. Pribaľte si osušku, karimatku, nafukovačku, potápačské okuliare, plutvy, plážovú tašku, či slnečník. Pre deti nezabudnite nafukovacie rukávniky a ich obľúbené hračky. Tiež myslite na GPS, mapu, doklady od auta a vodičský preukaz. Určite skontrolujte aj povinnú výbavu. Zabaľte si aj drobnosti, ktoré v prípade potreby zaženú hlad. Ak idete lietadlom, vopred si naštudujte veľkosť batožiny, aby ste neplatili nečakanú pokutu.

roxy kufor

Ako si vybrať kufor

Kufre sa delia na textilné a „škrupinkové“. Tie textilné sú veľmi populárne, lebo sú ľahké a dajú sa nafúknuť zipsami. „Škrupinkové“ sú plastové alebo hliníkové a sú vhodné aj na prenos krehkých vecí. Pri kúpe kufra myslite aj na farbu. Väčšina cestujúcich má totiž tmavú batožinu, preto si kúpte výrazný kufor alebo si naň pripevnite svoje „poznávacie znamenie“. Dôležitým faktorom pri výbere kufra sú kolieska, ktoré mu určujú príznačnú voľnosť, ľahkosť pohybu a primeranú zaťažiteľnosť. Najčastejšie sa predávajú kufre na dvoch kolieskach, no obľúbené sú aj štvorkolesové, ktoré sa hýbu všetkými smermi.

dakine batoh + kufor

Ktorý je naj?

Kufor Dakine Split Roller má dve vrecká na zips, centrálny zips pre prístup k vnútrajšku vrecka, ktorý sa otvorí na dve časti, zaťahovaciu rukoväť pre ťahanie a tri rukoväte (horná a dve bočné) pre prenášanie vaku. Kufor Roxy Long Haul Travel Bag je krásne farebný a uchováva si športový vzhľad. Na balenie veci má dva oddelené priestory. Pánsky menší kufor Quiksilver Short Delay má tiež dve hlavné priehradky, polstrované držadlo, zaťahovaciu teleskopickú násadu či skryté vrecko. Jeho rozmer je vhodný aj ako príručná batožina do lietadla.


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

V pohode

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise