Šiltovky sú skvelý doplnok pre každý outfit. Ponúkame viac ako 500 druhov, tak si vyber tú svoju.

Najobľúbenejšia pokrývka hlavy v histórii, ktorej hlavnou úlohou bolo zabrániť Oskarovi, aby nesvietil tak drzo do očí, si prešla dlhou cestou. Šiltovky patria k doplnkom, ktoré pozná naozaj každý a nosia ich mnohé osobnosti, od športovcov, cez hudobníkov, až po režisérov a hercov. My ti ponúkame vyše 500 druhov. Mrkni sa s nami, prečo sú šiltovky stále in.

Steven Spielberg by skôr natočil film bez kamery, než bez šiltovky, nosil ju aj 2Pac a americké armádne zložky ju používajú ako súčasť uniformy. Šiltovky sú jednoducho fenomén už viac ako 150 rokov a nosia ich všetky generácie bez ohľadu na vek, rasu, či zameranie.

šiltovky

Kde sa vzali, tu sa vzali

Šiltovky začali písať svoju históriu začiatkom druhej polovice 19. storočia, keď baseballový tím Brooklyn Excelsiors nastúpili na zápas s pokrývkou hlavy, ktorá sa dala považovať za predchodcu tých dnešných. Modernú podobu ale dostali až v roku 1940, kedy sa začala používať latexová výstuž. Odvtedy stihli preniknúť všade. Už neslúžia len na rozlíšenie jednotlivých baseballových tímov. Svoje miesto majú v basketbale, hokeji, golfe, tenise, či ako doplnok skate outfitu. Existujú v mnohých farebných prevedeniach a typoch, niektoré s jednoduchým logom, iné s vtipným obrázkom alebo nápisom.

Máš veľkú hlavu? Nevadí

Základným typom bola tzv. fitted čiapka, ktorá presne sadne na hlavu. Tú si ale nechávajú vyrábať na mieru profesionálni baseballisti a tým pádom je dosť draha. My, čo sme menej nároční, si vystačíme aj s najrozšírenejšou verziou a tou je snapback (plastové zapínanie vzadu), ktorá sa dokáže prispôsobiť aj tým najhlavatejším. Okrem plastového zapínania existujú šiltovky s remienkom, tzv. strapback šiltovky, a so suchým zipsom (zipback). Výhodou oboch typov je ten, že sa dajú nastaviť oveľa presnejšie, než snapback-y.

Poslednou verziou sú šiltovky s dvoma cípmi, ktoré majú tzv. šatkový úväz (tieback).

Kompromisom medzi fitted verziou a nastaviteľnou verziou sú šiltovky s elastickým pásikom (stretch fit), aký ponúka napríklad New Era Sideline.

New Era šiltovka

Vyber si svoj typ

Hoci môžu vyzerať šiltovky z hľadiska strihu na prvý pohľad rovnako, nie je to celkom tak. Tiež majú viacero variantov a vychádzajú z toho základného: 6-panelového. Tento strih šiltovky sa skladá zo šiestich častí zošitých k sebe, s prišitým gombíkom na vrchu. Vnútro môže byť vystužené, takže čiapka pekne drží tvar. Šilt môže byť krátky a rovný, ako má DC Snappy alebo dlhší a zahnutý, ktorý ponúka napríklad Quiksilver Decades.

DC šiltovka

Typ A-frame vychádza zo šesťpanelového strihu, akurát má namiesto dvoch panelov vpredu iba jeden. Krásnym príkladom takéhoto strihu je model s krkolomným názvom Smorgasborg. Tieto čiapky môžu mať taktiež rovný alebo zahnutý šilt rôznej dĺžky.

Quiksilver šiltovka

Trucker šiltovky vychádzajú z A-frame dizajnu, ale zadná časť je z mäkkej sieťoviny, vďaka čomu sú ľahšie a lepšie vetrajú. Žiarivým príkladom takéhoto dizajnu je dámska šiltovka Dig this od Roxy.

Roxy šiltovka

Posledným, najmenej rozšíreným typom, sú tzv. 5-panelové šiltovky. Panely môžu mať rôzne strihy a veľkosti, typickým predstaviteľom je dámska šiltovka Vans Gwen Camper. U chalanov je obľúbený vojenský štýl, ktorý ponúka napríklad Quiksilver u modelov Renegade 2.

Ponuka je bohatá, vyberie si každý

Nemusíš byť skater alebo mať rád Hip-Hop, aby si mohol nosiť šiltovku. Výhoda šiltoviek totiž je, že dokážu skvele doplniť každý outfit a vďaka pestrému výberu ich môžu nosiť všetci. Máme bohatú ponuku, tak ukáž aj ty svoj štýl, zmysel pre humor alebo jednoducho to, čo máš rád. Street alebo urban style sa už bez šiltovky ani nezaobídu, tak hybaj do nášho e-shopu a objednávaj.


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

V pohode

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise