Vans Slip-On alebo “Vans #98”

Pôvodne známe ako Vans #98” sa neskôr medzinárodne uchytili ako Vans Classic Slip-On a našli si svoje miesto na skate a BMX scéne koncom 70tych rokov. Dnes Slip-Ony naďalej vládnu ako najznámejšia silueta značky. Našim cieľom je preskúmať, či áto jednoduchá, ale epochálna silueta značky - ktorá zjavne obstála v skúške času až do súčasnosti - môže pokračovať ako inšpirácia do budúcnosti.

Vans #98Slip-On vďaka svojmu marketingu rýchlo získal popularitu, a nemuseli ste jazdiť ani BMX ani skate, aby ste mali nutkanie si ich kúpiť a mať jedny aj vo svojom šatníku. Zaujímavosťou je, že tento checkerboard dizajn vznikol, keď Paul Van Doren zbadal deti, ako si maľujú podrážku na svojich Vans topánkach. Neskôr sa to snažil napodobniť, no tento vzor nakoniec umiestnil na pláteny vrch topánky.

zloženie vans slip on

Každá topánka je vyrobená z 18 jednotlivých kusov, ktoré sú zošité, zlepené a tepelne spracované, tak aby vytvorili #98. V podstate Slip-On má tri hlavné hroné časti: plátený zvršok, plátené boky a oblasť päty. Všetky tieto tri časti ponúkajú možnosť využiť rôzny dizajn, vzory s nekonečným množstvom rôznych možností štýlu, ktoré si môže každý prispôsobiť. Zoberme si za príklad Steva Van Dorena. Slip-On stále zostáva jeho najobľúbenejším štýlom, pričom takmer každá verzia, ktorú vlastní, je sprispôsobená výlučne pre neho.

vans slip-on pro

Tu máme pár limitiek:
Vans x HARRY POTTER

Vans x RALPH STEADMAN

Vans x NINTENDO

Vans x STAR WARS

Vans x MICKEY MOUSE

Vans x SIMPSONS

Vans x HERMÉS
Vans x METALLICA

vans slip-on Harry Potter

vans slip-on Nintendo

vans slip-on SIMPSONS

 

 


Zdroj: text - Kristína Dutková  foto - Vans, google

 


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

V pohode

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise