Ako kupovať deťom topánky

Dizajn a štýl detskej topánky

Pri kúpe topánok pre tvojho potomka by si mal viac myslieť na funkčnosť a strih ako dizajn. Vhodná obuv nosená od útleho veku sa totiž naplno prejaví v dospelosti, kedy deti nebudú musieť bojovať s plochými nohami či inými ochoreniami pohybového ústrojenstva. Rozhodujúcich je v tomto prípade prvých päť rokov života, kedy sa v chôdzi a držaní tela tvojho synčeka alebo dcérky môže všeličo pokašlať, kvôli noseniu nesprávnej obuvi.

Dizajn a štýl detskej topánky foto 1

Ako kupovať deťom topánky?

Preto ti teraz prezradíme pár zásad, na ktoré by si mal myslieť, keď budeš riešiť otázku ako kupovať deťom topánky. V prvom rade tvojej malej ratolesti odmeraj nohy. Jednoducho zober krajčírsky meter a zapíš si šírku aj dĺžku chodidla. Ak je to však pre teba pri tvojom malom šibalovi nadľudský výkon, tak to pojmy ako hru. Postav malého nezbedníka na papier a chodidlo mu jednoducho obkresli.

Výber správnej veľkosti tenisiek nike pre deti foto 2

Výber správnej veľkosti

Keď už poznáš parametre chodidla, môžeš určiť správnu veľkosť topánok. Použi na to veľkostné tabuľky uvedené pri jednotlivých modeloch a voľ približne o pol číslo väčšie topánky. Je to tak kvôli tomu, aby chodidlo v obuvi malo dostatočný priestor i vyrovnaný tlak na prsty. Veľa rodičov pri voľbe veľkosti má tendenciu kupovať o číslo väčšie tenisky. Robia to tak z čisto pragmatických dôvodov, keďže deťom nohy rastú ako huby po daždi. Veľká topánka však predstavuje riziko zranenia a nesprávneho vývoja chodidla.

Základom sú voľné prsty a funkčnosť foto 3

Voľné prsty a funkčnosť

Takže jednoducho povedané, deti by mali mať pri špičke topánky voľný priestor vo veľkosti šírky palca. Len tak dokážu bez problémov pohybovať prstami a naplno sa oddať ich obľúbeným fyzickým aktivitám. V prípade detskej obuvi sa tiež odporúča vyberať topánky s uzavretou špičkou s podporou klenby. Vhodnou voľbou sú aj gumové podrážky. V nich sa totiž menej šmýka, čiže sa vďaka ním eliminuje riziko pádu. Tvoje malé ratolesti na topánkach tiež ocenia priedušné materiály ako je koža, textília či sieťovina, takže sa ich malá nôžka nebude potiť a pri všetkých šibalstvách bude pekne dýchať. Ak chceš ísť pri výbere tenisiek pre deti na istotu pozri sa na modely v našej ponuke. Tie spĺňajú všetky kritéria na zdravý vývoj detského chodidla.

 

⌨️ K. Kmeťová 📸 google


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Môžem len odporúčať super rýchle dodanie

Overený zákazník,

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise