Oakley MIPS viac ako len prilba.

Technológia MIPS bola vyvinutá vo Švédsku v roku 1996. Je vedecky dokázané, že znižuje rotačný pohyb absorbovaním a presmerovaním rotačných energií a síl prenesených do mozgu.

 

Mechanizmus MIPS systému

V prilbe s ochranným systémom mozgu MIPS (BPS) sú obal a vložka oddelené vrstvou s nízkym trením. Keď je prilba s ochranným systémom mozgu MIPS vystavená šikmému nárazu, vrstva s nízkym trením umožňuje pohyb vrchnej vrstvy prilby. Modul MIPS BPS je navrhnutý tak, aby poskytoval ochranu pri rotačnom náraze. Rotačný pohyb je kombináciou rotačnej energie (uhlovou rýchlosťou) a rotačných síl (od uhlovej akcelerácie), ktoré ovplyvňujú mozog a zvyšujú riziko malých a ťažkých zranení mozgu.

 

 

Ochrana mozgu

MIPS OAKLEY

 

 

Obrázok je založený na údajoch, ktoré boli vytvorené pomocou počítačového modelu s konečnými prvkami na základe meraní získaných z deviatich akcelerometrov v hlave figuríny pre nárazovú skúšku Hybrid III. Figurína s helmou bola vystavená pôsobeniu šikmého nárazu pomocou testovacieho zariadenia MIPS. Model znázorňuje napätie v mozgu z podobného šikmého nárazu, keď figurína má na sebe helmu bez MIPS.

 

 

Štatistika úrazov

Štatistika

Štatistiky nehôd ukazujú, že sa vyskytujú mnohé zranenia v dôsledku šikmého nárazu na hlavu. Pri štandardných skúškach prilby klesajú vertikálne na rovný povrch. Výsledky sú užitočné pre meranie presných vertikálnych vplyvov, ale oveľa horšie na meranie realistickejších scenárov uhlového nárazu. MIPS bol vyvinutý pre realitu a zvyšuje ochranu proti uhlovým dopadom.

 

 

Zdroj: text - Jakub Pucher. zdroj- Oakley, mipsprotection Foto/video - oakley

 


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Môžem len odporúčať super rýchle dodanie

Overený zákazník,

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise